PERICOLELE LA CARE NE EXPUNEM PE RETELELE DE SOCIALIZARE

Pe lângă beneficiile acestor rețele, utilizatorii se pot confrunta cu o mulțime de neplăceri, mai ales atunci când au tendința de a duce lucrurile la extrem. Petrecerea unui timp îndelungat pe retelele de socializare poate duce la apariția dependenței.Psihologii sunt de părere că trebuie să luăm în calcul și pericolele la care ne expunem atunci când alegem să ne petrecem majoritatea timpului pe retele, acest lucru având consecințe negative asupra organismului.

Din ce in ce mai multi copii au un cont pe retelele de socializare, chiar parintii lor facandu-le contul. Acestia nu sunt constienti la pericolele la care isi expun proprii copii.Rețelele sociale pot fi un pericol pentru copii, dacă aceștia nu cunosc câteva reguli de utilizare. Curioși fiind, pot fi tentați să accepte prietenia unor necunoscuți, să dea clic pe linkuri periculoase și să cadă în capcana unor escrocherii precum binecunoscuta ''Vezi cine ți-a vizualizat profilul''. În spatele acestor aplicații aparent inofensive se pot ascunde extensii de browser periculoase, antiviruși falși care se descarcă automat în calculator. Părinții ar trebui, de asemenea, să fie atenți ce informații personale sunt accesibile tuturor prin intermediul rețelelor sociale pe contul copilului. De exemplu, informații precum adresa de acasă, adresa școlii, numărul de telefon, vârsta ar trebui să fie vizibile doar prietenilor apropiați. Fotografiile postate, comentariile sau tag-urile în diverse locații ar trebui, de asemenea, să fie vizibile doar prietenilor. Necunoscuții care nu au date despre ei pe profil, respectiv poza, data nașterii sau vârsta, necunoscuții care nu au alți prieteni în comun cu copilul sau necunoscuții adulți ar trebui să fie pe lista suspectă a părinților.

Dependența este de asemenea un aspect la care părinții ar trebui să fie atenți. Dacă un copil petrece multe ore online acest lucru ar putea să-i afecteze performanța la școală sau să genereze probleme de integrare socială. Site-urile cu conținut nepotrivit ar trebui să fie cea mai importantă preocupare a părinților atunci când cei mici accesează internetul. Conținutul pornografic sau violent este cel mai temut, însă în afară de asta ar trebui filtrate multe alte categorii precum cele care promovează consumul de droguri, cele de plăți online, de gambling sau cele în care se regăsesc referințe la sinucideri.Informațiile personale dezvăluite de copil îl pot pune în pericol pe el sau chiar întreaga familie. Fără să-și dea seama cei mici pot dezvălui date personale despre ei sau despre părinți care pot merge de la adrese, numere de telefon sau numere personale până la combinația numerică a alarmei de la casă. 

creat de :CDVAVB
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți